BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, November 30, 2010

mak nenek :)

kali ini blog aku mengisahkan seorg kanak2 yg bru berumr 3 thun yg d lhirkan d hospital muar jhor yg sgt petah berkata2...
nme dia siti nur fatehah bte abdul rahim...
dlu mse kcik hobi dia ske sgt snyum..
spe2 yg cakkkkkk je dia akn mngukirkan snyuman..
haishh mesti doc yg smbut dia waktu lahir ni ske snyum..
lau x cye tgk pic dia kat bwah ni :P

tgk 2 mnis sgguh snyuman dia mngalahkan gula2....
lau ad semut mse ni mesti smut 2 dh naik kat bbir dia ni...
hahhahah...
jgn katakn semut kerengga pn ske kot...


putih mlepak mngalahkan raja kapur....
mata bulat mngalahkan bola bowling....
toink toink.....

lau korg nk tau umr dia skrg dh cecah 3 thun bkn cecah ngn roti k...
tp prangai dia mngalahkan org tua....
kdg2 aku plak yg kna marah ngn dia....
contohnya bila dia mntak air ngn aku n time 2 aku mmg ngh mls sgt2 aku pn letak la air oren...
tbe2 dia tgking aku..
nadanya berbunyi cmni...
"kak ika adk xnk air nilah...g la watkan adk su2...npe mls sgt"
perghhhh pedih giler kna sound cm 2 ngn dak kcik...
untg aku bg air oren lau aku bg air longkang brutau...
eccecece tp aku xdela skejam 2...
hah ni mke dak gempak 2 ktika dia berusia 3 thun :P


lau tgk dia pndg org pn ad skit balagak..
siap la kau dak kcik pndai2 mrh aku ea....
tp wlau cmne pn aku sygggggg sgt2 kat dia ni...


haaaa lau korg nk tau dak kcik ni mmg gila gmbar....
dia mmg pndai posing wlau ngn gaya cmne skalipn...
mlentok ke kiri ke, ke kanan ke, ke blakang ke, smua dia pndai..
korg xyah suh dia wat dia dh tau dh nk posing cmne...
sme la cm akk sdare dia yg mnulis blog ni..
hahhahaa...

pnah gak skali aku kna sound ngn dia cz aku x nk amk pic dia cz mse 2 aku ngh sbuk berposing...
aku wat xtau n x hraukan dia mse 2...
tbe2 dia dtg kat aku dia ckp cmni...
"kak ika ni xnk amk gmbar adk ke?asyik gmbar kak ika je...cntik ke 2?"
pehhhhhhhh lg skali ayat hot dkeluarkan...
pnah la skali aku suh dia amk surat khabar pastu tbe2 dia amk hp aku n aku tnye la nk watpe ni n dia ckp..
"lah td kak ika yg suh adk amk gmbar..ni adk amk hp kak ika adk nk amk gmbar la ni"
mmg aku ngn mak aku gelak smpai nk pecah perut...
dlm petah berckp rupanya pekak gak budak kcik ni...
hahahhahah :P

btw dia comeykn....
syg sgt2 kat dia....


hottttttttt cup..!!!!
lalalala...
dia pn pndai mnyanyi au...
tp dia akn marh if spe2 yg slah lirik lau nyanyi...
dia tgking korg lau dia dgr korg nyanyi x btul...
pastu dia tutp tlinga...
hahahha pdn la mke spe yg kna cm 2...
akk aku slalu la kna sound ngn dia lau bab2 nyanyi ni...
hahahaha :P

aku syg sgt2 kat fatehah dh cm adk kandung aku sndri wlaupn aku dh byk kali kna mrh ngn dia...
aku ttp sbr sbb dak kcik mmg mcm2 karenah dia...
yg 2 la yg ni la...
if ad lg ctr psl si kcik ni aku akn smbg k...
syg dia n korg jgk yg telah mmbce blog ni :P
challo bebeh :)




SYS ALWAYS MISS N LOVE U DARL
(SITI NUR FATEHAH)

Friday, November 26, 2010

kisah raja cicak OMG :P


ya ALLAH terkejut beruk aku tbe2 cicak naik ats tgn aku..
mnjerit aku 1 umah smpai mak aku pn terbangun dri tdo...
mnta maaf ye mak x sngaje :P
cicak ni nk ngurat aku ke ap?
baru aku nk tnjuk rajin nk sapu sampah tbe2 dia leh naik ats tgn aku plak...
smpai skrg trase gelinye..
perghhhhhhhh mluat nyampah aku ngn cicak...
wlaupn ko naik pgkat raja skalipun aku xkn jtuh ati pd ko..
ati aku bkn utk ko la cicak...
ish aku nk mnaip ni pn trase lg cicak jln2 kat tgn...
mlampau tol cicak ni...
dh tau aku giler2 fobia g la ngurat pmpuan lain..
ngn aku yg lm mndi ni gak ko nk..
(alamak kntoi plak)
ni smua psl cicak..
nsib baik ko lari td lau x mmg mati ko aku penyek :P
jgn kau dtg lg dlm hidup aku duhai RAJA CICAK YG AMAT MENGGELIKAN :p

:( I HATE LIZARD DAMN MUCH ):

ERIKA+CICAK=TIDAK MUNGKIN :p

ap yg sy like :P



1)sy suka mkn :P
mkn 2 penting utk khdupan yg smpurna...
tnpa mknan yg enak sy xmau mkn....
hhahahaha :P
so kpd akk ksygn aku sme2 la kita mask yg enak2 supaya perutku sntiasa dlm keadaan knyg...
erkkkkkkkk alhmdulillah :)



2)sy suka tidur....
x ckup tdo mata sy akn bgkak cm juon....
hahahaha...
ayokkkkkk abs la :P
tdo tdo tdo amat penting utk ksegaran fizikal n mental....
so tdo la scukupnye :P
wink wink wink :)


3)sy suka shopping :P
dh ckup mkn dh ckup tdo brulah ad tnaga nk g shopping....
freshhhhh gitu :P
jgn harap la ad duit dlm beg duit shopping je kjenye..
baju smpai dh x muat dh nk msukkn dlm almari..
haishhhhh bile la aku nk kumpul wet utk kwin...
hohoho (awl lg kot nk pk) :P


4)take more than 1 pic (only me) :P
dh puas bershopping kt posing maut la plak...
klik sne klik sni...
bersinar2 chaya camera....
algkah indahnya bsame camera...
x bwak camera hp aku pn jd...
smpai dh pnuh memory fon ni...
hhahahha :P



5)sy suka pet (mieow)
kucing adlh shbat NABI n ciptaan MAHA ESA yg trsgt2 indah :)
i like mieow very much...
bulu dia yg lmbut sperti karpet..
mata dia yg bulat mcm fishball....
hhahahaha :)
aku ad seekor kucing yg diberi nama MONYET cz muka dia sejibik cm monyet...
tp MONYET comel n aku shayang MONYET sgt2 :)



last but not least :)
hidup ni sgt2 indah lau kt gnekan ngn sbaik2nya...
bnda yg kt suka kt hargailah ngn sbaik2nya...
insyaALLAH hidup akn sntiasa diberkati...
challo bebeh :)
hahhahahaa :P

 (: I LIKE IT VERY2 MUCH :)

Monday, November 22, 2010

my sweety honey :)

nama bby ni nur syuhadah bt khairul zul amry...
lahir pd 4 june 2010...
bby ni mrupakan ank abg aku yg no 4...
klahiran bby ni amat bermkne bg aku skeluarga...
biasalah cu2 sulung kn dlm kluarga aku :P...
yg pling hepy ma2 n ayh aku la...
biasalah dgn klahiran bby ni ma2 n ayh aku trus naik pgkat atok n nenek :)
hehhehe....
aku plak jd la seorg mak cik muda :P
ish muda lg kot nk kna pggil mak cik...
nk xnk aku wat pkak jelah if bby ni dh bsar n pggil aku mak cik :P
hahahaha (ish jahatnye)....
kat bwah ni aku ad upload skit pic2 bby ni mse dia bru lhir n smpailah umr dia 5 bulan...
lets go bebeh :)

pic ni mse syu berumr1 ari...
pic ni ma2 aku yg send kat aku mse aku ngh on the way g kl :)
comel kan...
cm nk penyek2 je :)

pic ni plak mse dia dh berumr bpe mggu erk?
erm 3 mggu kot....
agknye la...
still comey kn :P

hah yg ni mse umr dia 3 bulan...
ya ALLAH tmbam sgt2 kn..
erm kbetulan mse ni aku ngh cuti...
msuk je umh mak oit tmbamnye ank abg aku ni....
gmok tmok montel muncittttttt :P
geramnye aku...

tgok 2 mke dia..
pndai dia posing...
cm tau2 je org nk amk pic dia...

hah yg ni pic trbaru dia n mse ni dia berumr 5 bulan..
pejam celik pejam celik skjp je dh 5 bulan...
aishhhhhh wat aku btambah geram tgk bby ni :P

bby muchuk tmbam n temok....
syg kat kamu sgt2 :)

utk pngetahuan korg aku mmg ske sgt2 pd bby...
pntg aku dgr brita umh jiran tetgga aku ad bby cpt2 aku g amk bby 2 bwak blik umah :)
hahahahha mmg gler bby...
lau g shopping aku mesti sggh kat tmpat brg2 bby n aku belikan bju utk syu...
smuanye comel2 n watkan aku rambg mata...
erm cmne la lau aku dh ad ank kn :)
aish brangn plak tbe2....
dh2 ckup 2 ye cik ika :P

2 jelah wat mse skrg yg dpt aku critakan tntg bby yg comel ni :)
if dia dh bsar aku akn smbg crita psl dia n upload lg pic2 dia k :)

Saturday, November 20, 2010

serba sedikit tntg aku n fwenz :P

dulu mse zaman psekolahan aku ingin mnjd seorg pensyarah...
aku rse mcm best je...
tp bile abs je skolah aku dpt twran msuk nurse d sbuah kolej d ipoh...
erm nth bile mse nth kwn baik aku mhonkn SPA utk aku..
tamat latihan PLKN je trus aku g tmudga nurse kat hspital jasin...
terharu sgt2 aku pd kwn aku 2...
dia mmg kwn yg baik..
thx myra bcuk :P...
skrg aku jd student nurse yg agk nkal gewdiks n senget skit je :P


nak pgang syringe tp dpt pnsil je :(

normal saline yg aku bntai wat mnum saat aku kehausan...
rasanya cm air msak gak..
sodaappppppppp :)

uhhh masak otak aku lau nk abskn bce buku ni...
hahaha...
lbih baik aku tgglkn bwah meja n apbila perlu je bru buku 2 dpt lihat wjah aku :P

kegilaan mnjelma apbila lec aku sdg sbuk mnyiapkn krja2 dia :P

hahahaha mmg gila la :P
ad aku ksh :P

mlas aku nk lyn misi ctah kat sblh kiri aku 2...
pareq cntik sgt hdung ko...(pnjam blh x)
kak aida mrenung mse dpan...
aku ttp cool ngn mke comot :P
ad aku ksh...


reaksi gewdiks aku n pareq :P


pareq jgn biarkan aku pergi :(

ni la kje aku time aku rase bosn n rase nk wat gila kat kolej...
hahahaha...
org lain yg x ske aku n geng2 aku (nyah group) mesti mluat tgk ktorg...
lntak korg la...
ad aku ksh korg mluat ke ap...

aku bercita2 lpas aku tamat pngajian d ipoh n abskn kontrak aku ngn gov aku nk smbg blajr lg...
aku nk dptkn digree plak n mne tau ad rzeki leh la aku jd seorg pnsyarah d ssbuah institusi pngajian tggi utk bdak2 nursing yg akn dtg...
insyaallahhhhh :)...
cdang dlm fkiran ni nk study kat ARAB SAUDI...
mak oi tgginye angan2 aku...
hahahaha...
2 dlm prancangn je..
lau x dpt kat sne aku smbg blajar kat MALAYSIA TANAH AIRKU pn dh kira bgus :)
mle2 jd x ske pd bidg ni trus aku jd ske...
I LOVE NURSE VERY MUCH :P
tp wlaupn best mcm2 dugaan yg harus aku tmpuhi...
nsib baik ad shabat aku yg gila2...
lpe gak tntg mslh aku..
yohoooooo...
knlkan d bwah ni geng NYAH yg sgt popular d AL-SINNAR smpai smua student kat sne nk amk tau psl ktorg :P

ni group n kwn2 aku yg sgt2 baik n gila2...
gila byang gila gmbar smua ad...
hahahahha...
syg kat korg plus plus plus :)

berdiri dri kanan: khalida(granny), wanie1(gepengxia), wanie2(cikgu), akmal(mummy), ieka(akula), laila(speker radio), eda lala(kenit)
duduk dari kanan: sheffa(stuporr), ctah(ank bulat), farah/pareq(tomato)

ni baru sikit ye kwn2...
ad lg tp tggu episode akn dtg...
lets go bebeh :P

Sunday, November 14, 2010

suram kembali...


sy x tau nk luahkan kat spe tp yg sy nk ckp sy sedih sgt2 skrg...
ati sy yg berbunga riang kmbali suram...
something hppend?
i dont know....
yg pastinya bkn psl ex sy tp psl someone...
ahhhhh biarlah rhsia...
hnya ALLAH je yg tau...
diamkn diri atau smakin hepy ngn dia sy x tau la...
biarlah sgalenye d tntukan oleh yg MAHA BERKUASA...
sy sedih sgt2 tp yg pastinya sy xnk kcewa lg...
ckup la...
sy dh ckup tertekn...
blh spe2 tlg gembirakan ati sy?
mgkin ya n mgkin x....
arghhhhhh prasaan2...
kwn2..
npe la korg xde skrg..
lau x korg leh bg princess erika ni pndpt kn..
buntu buntu buntotttttttttttttt!!!
hahahaha....
(cbe hepykan diri)

Saturday, November 13, 2010

syg ma2 n ayh sgt2...


pg td tibe2 je mak jtuh sakit..
smpai je kat shopping mall bdn mak mggigil...
tbe2 je air mata aku jtuh..
aku sian kat mak...
wlaupn mak dh cm 2 mak still lg nk sedpkn ati aku..
dia tetp gak nk bwak aku g shopping..
tp aku mnolak..
aku x smpai ati tgk mak...
mak jgn la cmni k mak...
ika syggg sgt2 kat mak...
xnk tgk mak msuk wad lg skali...
sedih mak cmni..
ika xsmpai ati tgk mak tggung ksakitan 2 sorg2..
ika blik kmpg sbb nk tgk mak sntiasa tersnyum...
sjak akhir2 ni ika tgk mak muram je..
npe mak?
mak lau ad mslh ppe mak ctr la ngn ika mak...
ika xnk tgk mak sedihhhhhhhhhhh...
cinta ika pd mak lbih dri sgale2nye mak...
ika nk mak bertahan smpai smua ank2 mak dh kwin..
mak jgn skali2 ckp mak xkn hdup lama...
mak msih ad ika abah akk n yg lain mak..
kami smua syyggggg sgt2 kat mak...
jika ika diberikan pilihan biar ika je mak yg pergi dlu..
ika sygggggggggggg sgt2 kat mak...
ika syggggg sgt2 kat mak...
mcm 2 jgk abah...
abah adlh seorg suami n ayh yg sgt bertggungjwb...
abah x pnh abaikn mak n fmily...
ika tabikkkkk kat abah...
abah sbb hadirnya abah fmily kt bhagia abah...
ika sygggg sgt2 kat mak n abah...


ya ALLAH ya TUHANKU...
ENGAKU berikanlah kegembiraan kpd kdua org tuaku..
dia telah byk mnderita slame ni...
aku mhon pd ENGKAU ya ALLAH...
berikan la kbhagiaan pd mereka n ringankn la sgale bebn mereka ya ALLAH...

semakin pulih..


ati sy smakin pulih ngn luka lama...
sy smakin kuat smangat utk teruskan hdup sy..
ni smua berkat dorongn drpd fmily n kwn2 tercnta..
thx 2 all....
sy hmpir lemah saat sy tau sy d tipu oleh se2org yg amat sy syg...
tp u all hadir n kuatkn smngat sy..
sy rse cm nk bnuh dri n mcm2 la...
sy dh x pk dunia...
sgguh rendahnya iman sy ktika itu...
sy hmpir hayut akibat ati sy yg trsgt2 sakit krana dpermainkn...
lau dia leh tau cmne rsenye ati ni tntu dia xkn wat sy cmni..
tp xpla biarlah smua 2 berlalu jd knangn...
smakin ari sy smakin bjaya utk lupakan dia...
sy akn sntiasa bdoa dia trus bhgia n dilindungi ALLAH wlaupn dmne dia brada...
ya ALLAH ya TUHANKU....
aku bersyukur krana ENNGKAU telah mngurniakan aku ramai temn yg baik2 n berhati mulia...
hnya ENGKAU yg dpt mmbls jasa baik mereka...
amin2 ya robbal a'lamin...

Sunday, November 7, 2010

stop it..!!!


awk tgk awk...
ap yg awk dh wat kat sy?
puas ati awk ngn smua ni?
sy x pnh halang awk nk bkawan ngn spe2...
sy ngn awk dh xde ppe..
npe mesti sy d slhkn dlm hal ni...
pnh ke sy x jujr slame bkawan ngn awk?
pnh ke awk?
awk tau x hdup sy trtekan...
smua nk mrhkn sy...
awk nk suh sy x wujud lg dlm dnia ni ke?
diaorg pk diaorg je trtekan?
tp awk pnah pk x prasaan sy?
d tipu d permainkn d duakn mcm2 awk sy kna...
sy trpakse tggung smua ni sorg2...
awk ad ke bsame sy?
awk buka la ati awk n sedari la ngn ap yg awk dh lakukan...
awk nk smua bncikan sy ke?
awkkkkkkkkkk plzzzz la....
bg la sy ruang utk hdup bhagia....
sy nk focus on my study...
bg la sy ruang...
jgn awk lpas tgn...
awk wat sy trtekan...
smua nk serang sy...
slame sy couple ngn awk sy jujr ngn awk..
skit pn dlm ati sy x prnah trlintas nk permainkan awk...
tp awk?
awk pk la awk....
sy tertekan awk tau x????????

Saturday, November 6, 2010

kuatkn smngat erika...


sy akn cbe kuatkn smngat n sy xkn ggu hdup awk lg...
sy xkn hdir utk mnyakitkn ati awk lg...
sy nk ucpkn trima ksih byk2 kat awk cz awk pnh wat sy bhagia wlaupn smntra...
dlu kini n slamanya sy akn cbe lpekn sgale2nye....
awk pn sntiasa kuatkn smngat k...
berbhagialah ngn org yg awk rse bhgia ngn dia...
sy xkn ggu hdup awk lg..
ckup la stakat ni..
sy btul2 lmah ngn smua ni..
tp sy akn cbe kuatkn smngat...
dugaan ni akn sy pikul ngn redha...
x d nafikan sy msih sygkn awk tp ckup la ngn ap yg awk dh wat kat sy...
sy btul2 rse down sgt2 skrg..
jika d beri plihan sy nk je tgglkn dnia ni..
sy dh x sggup dh ngn smua ni.....
sgt sakit awk ati ni hnya ALLAH je yg tau...
sy akn sntiasa doakn kbhagiaan awk...
sy hrgai dgn ap yg awk dh wat utk sy..
thx k awk...

luahan hati..


sy xtau la npe sy jd slh sorg pmpuan yg hadir dlm hdup dia...
dlu sy bhagia tp skrg sy mnyesal sgt2...
sbb pkenalan ktorg mmbuatkn pgaduhan yg agk bdoh d fb...
ap smua ni..
eii geli la...
sy x pnh amk tau psl u all tp tlg la jgn  slhkn sy...
x gne la...
umr msih muda tp gduh psl cnta...
lau prgaduhan 2 berikan kbaikan pd smua org xpe...
jgn dia mnyakitkan ati sdh la...
sy nk smua org d skeliling sy bhagia bkn sy nk kn prgaduhan...
sy dh wat kptsn sy xnk ad kaitan ngn smua ni..
tp bile ati sy dh teng mcm2 pkare bdoh yg dtg...
be matured la ok...
jgn pndai ckp tp hati lain...
korg wat cmni korg mnipu dri korg sndri tau x...
prasaan syg n sakit ati sme2 mngiringi dlm hdup sy tau x...
sy ngn dia dh xde ppe n spe2 nk kan dia silakn amk n jgn cmpur kn hal korg ngn sy..
sy pning tau x...
berilah sy pluang tengkan ati sy n biar sy focus pd study sy..
sy letih la wei...
korg pk ngn cra cmni sy leh lpekn smuanye...
lau korg nk sy lpekan jgn la babitkn sy dlm hal korg...
mnyakitkn ati tau x...
xde mnusia yg perfect so korg nilai la dri korg msing2...
jgn pndai nk cri gduh je...
arghhhhhhhhhhh tnsion la...
sy mhon bg la sy pluang utk tengkn fkrn n hdup bhagia d smpg org trsyg..
korg nk kwin ke nk bcinta ke ske ati korg k...
pegi pegi pegi...
pninggggggggggggg tau x...
cmni leh dpt HYPERTENSION..!!!