BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, December 28, 2010

wedding day

HAPPY WEDDING DAY 2 MY COUSIN 
uhhh bz bz ngn mjlis pkawinan n ptunangn cousin...
aku plak bila lg nk tung n kwin..
tetttttttt lme lg kot...
study pn lm abs...
hahahahaha..
gatai naaaaa :P
tp wlau cmne pn aku tumpg gmbira la kat cousin2 aku cz dh jmpe ngn jdoh diaorg....
ad sorg cousin aku ni plak pntg ad mjlis ppe asyik nk take photo je..
tp ppe hal pn aku ucpkn byk2 la tima ksih cz dh mmfamouskan aku...
hahahaha :P
pngantin dicium...
auwchhh :)

restu drpd ayh n ibu amat pnting dlm sesuatu perhubungan :)
so marilah kita beramai2 meminta restu :)
cewahhhhhh :)

pengantin tersenyum mesra...
bila la aku nk cmni erk :P
hahahaha gatai plak tiba2 :P

hahaha tumpg glamour jap ngn sis n my bro..
msing2 gila gmbar...
hahaha :P

bro aku yg sorg ni ngh trlalu hepy cz dpt tumpg mnyibuk kat plamin 2...
brangn la 2 nk kwin...
awek dh ad kat sblh 2 ap lg kwin jela...
hahahaha :)

ni plak my mom n my dad ngh mnjamu selera...
uhhh sgguh berselera skali :)
well done mom n dad...
hehehe :P

rindu kat my mom yg hot n ayu ni...
i love u mom :)
mmuuaahhhhh :)

SEMOGA BERBAHAGIA HINGGA KE ANAK CUCU CICIT :p

Monday, December 20, 2010

suka n duka


pg2 bgun teringat kata2 pareq sheffa n ctah nk g GM...
erm syoknyeeee....
wat kje kat ward pn spantas kilat....
x sbr beb nk tggu kul 2...
hahahaha....
tepat je kul 2 ktorg amk beg n trus cabut lari dri ward n trus gerak g GM....
wow rambang mata kot tgk baju....
hehehehe....
tp wlaupn mata smakin rambang jntung smakin berdegup kencang aku just ignore je tntg ap yg aku nmpak :P
tp smpai je kat IP aku x leh thn bila tgk sweather yg sgt2 aku idamkan slame ni terpampg kat dpn mata aku....
mahal pn mahal la yg pnting aku nk gak :)
ops lpe plak nk amk pic sweather 2....
maaf la lain kali jela promot...
ALHAMDULILLAH akhirnya dpt gak aku pnuhi ap yg aku nk :)


tp rupanya dlm gembira ad gak sedihnyakan....
x smestinya bnda yg kt inginkn akn dpt kt miliki....
xtau r npe tbe2 plak mnitis air mata aku mlm ni....
tbe2 aku teringatkan mak n ayah aku..
ap khabar diaorg kat sne...
rindu yg smakin dlm dpt aku rsakan....
org yg aku cinta pn nth kmne mghilang...
mlm ni lain sgt2 bg aku....
aku sunyi sgt2....
air mata aku x hnti2 mngalir cm ujan plak...
haish ap ni....
stop la k :(
aku xnk cmni....
mfkan aku andai aku dh byk mgguris ati kamu....
mfkan aku sbb x dpt jd yg trbaik utk dri kamu...

AKU GEMBIRA MENGENALI KAMU

Friday, December 10, 2010

oh praktikal :)

uhh dh lme gak aku x mmbebel kat blog aku ni...
arini tbe2 plak tgn ni rajin nk mnaip...
so jom terjah cerita aku yg x sberapa nk hot ni :)


first day msuk wad xtau la npe aku rse takut geli n mls je nk berhadapan ngn patient...
aku tkut aku wat kesalahan yg amat dahsyat...
fuyoooooo :P
erm tp ari kdua ok la skit n msuk je ari ktiga lbih baik dri ari sbelumnye...
pg2 je msuk wad trus tolak troli n wat bed dtemani shabat aku bnama pareq(farah)...
ngh syok2 wat troli ktorg kna curi ngn staf nurse...
ish pemals tol nk prepare tau rembat org pnye je..
aku dush2 kang brutau...
mmber2 aku yg lain smua ngh syok wat sponging...
hik hik hik :)

konon2nye aku le 2 ngh wat bed :P

n then pas wat bed aku trus mlekan operasi n amk observation...
tettttt dlm bberapa mnit tamat la sudh...
pas siap smuanya CI aku la plak mnta aku wat dressing kat bed 9...
alamak luka kat leher la..
aku takut je aku ngh cuci2 tbe2 tertanggl plak wayar kat leher dia mati la aku...
tp aku cbe wat mke tenang n control ayu..
cewah :P
hahahaha (lantak le)

dh siap prepare troli dressing aku trus g kat patient bed 9 n mlekan dressing...
uhh debaran kian trase sewaktu CI aku perhatikan aku...
perghh rase nk gugur jntung aku...
hahahaha....
tp lntak le aku bru nk blajar so wat ksilapan perkara biasa rite :P
erm nsib baik la spnjg pjalanan aku wat dressing 2 smuanya ok n x byk sgt komen yg kuar dri mlut CI aku...
uhhh selamat aku...
first wat 2 mmg mggeletar tgn aku pgang forcep cm kna kjutan elektrik beb...
grrrrrrrr....pak cik 2 prasan kot...
peduli hape aku :P


erm mentg2 la aku slalu handle pak cik bed 9 ni trus CI aku tempah aku handle case dia...
ingat aku ni biskut raya ke main tempah2...
haisimennnnnnnn...
tp xpla ap leh wat...
dah nsib bdn aku wangi...
wkakakaka....

JGN TAKUT SAMA SY YA PAK CIK...
SY X MKN ORG TP SY CME GIGIT JE...
HAHAHA...
(GURAUAN HALUSINASI :p)

Tuesday, November 30, 2010

mak nenek :)

kali ini blog aku mengisahkan seorg kanak2 yg bru berumr 3 thun yg d lhirkan d hospital muar jhor yg sgt petah berkata2...
nme dia siti nur fatehah bte abdul rahim...
dlu mse kcik hobi dia ske sgt snyum..
spe2 yg cakkkkkk je dia akn mngukirkan snyuman..
haishh mesti doc yg smbut dia waktu lahir ni ske snyum..
lau x cye tgk pic dia kat bwah ni :P

tgk 2 mnis sgguh snyuman dia mngalahkan gula2....
lau ad semut mse ni mesti smut 2 dh naik kat bbir dia ni...
hahhahah...
jgn katakn semut kerengga pn ske kot...


putih mlepak mngalahkan raja kapur....
mata bulat mngalahkan bola bowling....
toink toink.....

lau korg nk tau umr dia skrg dh cecah 3 thun bkn cecah ngn roti k...
tp prangai dia mngalahkan org tua....
kdg2 aku plak yg kna marah ngn dia....
contohnya bila dia mntak air ngn aku n time 2 aku mmg ngh mls sgt2 aku pn letak la air oren...
tbe2 dia tgking aku..
nadanya berbunyi cmni...
"kak ika adk xnk air nilah...g la watkan adk su2...npe mls sgt"
perghhhh pedih giler kna sound cm 2 ngn dak kcik...
untg aku bg air oren lau aku bg air longkang brutau...
eccecece tp aku xdela skejam 2...
hah ni mke dak gempak 2 ktika dia berusia 3 thun :P


lau tgk dia pndg org pn ad skit balagak..
siap la kau dak kcik pndai2 mrh aku ea....
tp wlau cmne pn aku sygggggg sgt2 kat dia ni...


haaaa lau korg nk tau dak kcik ni mmg gila gmbar....
dia mmg pndai posing wlau ngn gaya cmne skalipn...
mlentok ke kiri ke, ke kanan ke, ke blakang ke, smua dia pndai..
korg xyah suh dia wat dia dh tau dh nk posing cmne...
sme la cm akk sdare dia yg mnulis blog ni..
hahhahaa...

pnah gak skali aku kna sound ngn dia cz aku x nk amk pic dia cz mse 2 aku ngh sbuk berposing...
aku wat xtau n x hraukan dia mse 2...
tbe2 dia dtg kat aku dia ckp cmni...
"kak ika ni xnk amk gmbar adk ke?asyik gmbar kak ika je...cntik ke 2?"
pehhhhhhhh lg skali ayat hot dkeluarkan...
pnah la skali aku suh dia amk surat khabar pastu tbe2 dia amk hp aku n aku tnye la nk watpe ni n dia ckp..
"lah td kak ika yg suh adk amk gmbar..ni adk amk hp kak ika adk nk amk gmbar la ni"
mmg aku ngn mak aku gelak smpai nk pecah perut...
dlm petah berckp rupanya pekak gak budak kcik ni...
hahahhahah :P

btw dia comeykn....
syg sgt2 kat dia....


hottttttttt cup..!!!!
lalalala...
dia pn pndai mnyanyi au...
tp dia akn marh if spe2 yg slah lirik lau nyanyi...
dia tgking korg lau dia dgr korg nyanyi x btul...
pastu dia tutp tlinga...
hahahha pdn la mke spe yg kna cm 2...
akk aku slalu la kna sound ngn dia lau bab2 nyanyi ni...
hahahaha :P

aku syg sgt2 kat fatehah dh cm adk kandung aku sndri wlaupn aku dh byk kali kna mrh ngn dia...
aku ttp sbr sbb dak kcik mmg mcm2 karenah dia...
yg 2 la yg ni la...
if ad lg ctr psl si kcik ni aku akn smbg k...
syg dia n korg jgk yg telah mmbce blog ni :P
challo bebeh :)




SYS ALWAYS MISS N LOVE U DARL
(SITI NUR FATEHAH)

Friday, November 26, 2010

kisah raja cicak OMG :P


ya ALLAH terkejut beruk aku tbe2 cicak naik ats tgn aku..
mnjerit aku 1 umah smpai mak aku pn terbangun dri tdo...
mnta maaf ye mak x sngaje :P
cicak ni nk ngurat aku ke ap?
baru aku nk tnjuk rajin nk sapu sampah tbe2 dia leh naik ats tgn aku plak...
smpai skrg trase gelinye..
perghhhhhhhh mluat nyampah aku ngn cicak...
wlaupn ko naik pgkat raja skalipun aku xkn jtuh ati pd ko..
ati aku bkn utk ko la cicak...
ish aku nk mnaip ni pn trase lg cicak jln2 kat tgn...
mlampau tol cicak ni...
dh tau aku giler2 fobia g la ngurat pmpuan lain..
ngn aku yg lm mndi ni gak ko nk..
(alamak kntoi plak)
ni smua psl cicak..
nsib baik ko lari td lau x mmg mati ko aku penyek :P
jgn kau dtg lg dlm hidup aku duhai RAJA CICAK YG AMAT MENGGELIKAN :p

:( I HATE LIZARD DAMN MUCH ):

ERIKA+CICAK=TIDAK MUNGKIN :p

ap yg sy like :P



1)sy suka mkn :P
mkn 2 penting utk khdupan yg smpurna...
tnpa mknan yg enak sy xmau mkn....
hhahahaha :P
so kpd akk ksygn aku sme2 la kita mask yg enak2 supaya perutku sntiasa dlm keadaan knyg...
erkkkkkkkk alhmdulillah :)



2)sy suka tidur....
x ckup tdo mata sy akn bgkak cm juon....
hahahaha...
ayokkkkkk abs la :P
tdo tdo tdo amat penting utk ksegaran fizikal n mental....
so tdo la scukupnye :P
wink wink wink :)


3)sy suka shopping :P
dh ckup mkn dh ckup tdo brulah ad tnaga nk g shopping....
freshhhhh gitu :P
jgn harap la ad duit dlm beg duit shopping je kjenye..
baju smpai dh x muat dh nk msukkn dlm almari..
haishhhhh bile la aku nk kumpul wet utk kwin...
hohoho (awl lg kot nk pk) :P


4)take more than 1 pic (only me) :P
dh puas bershopping kt posing maut la plak...
klik sne klik sni...
bersinar2 chaya camera....
algkah indahnya bsame camera...
x bwak camera hp aku pn jd...
smpai dh pnuh memory fon ni...
hhahahha :P



5)sy suka pet (mieow)
kucing adlh shbat NABI n ciptaan MAHA ESA yg trsgt2 indah :)
i like mieow very much...
bulu dia yg lmbut sperti karpet..
mata dia yg bulat mcm fishball....
hhahahaha :)
aku ad seekor kucing yg diberi nama MONYET cz muka dia sejibik cm monyet...
tp MONYET comel n aku shayang MONYET sgt2 :)



last but not least :)
hidup ni sgt2 indah lau kt gnekan ngn sbaik2nya...
bnda yg kt suka kt hargailah ngn sbaik2nya...
insyaALLAH hidup akn sntiasa diberkati...
challo bebeh :)
hahhahahaa :P

 (: I LIKE IT VERY2 MUCH :)

Monday, November 22, 2010

my sweety honey :)

nama bby ni nur syuhadah bt khairul zul amry...
lahir pd 4 june 2010...
bby ni mrupakan ank abg aku yg no 4...
klahiran bby ni amat bermkne bg aku skeluarga...
biasalah cu2 sulung kn dlm kluarga aku :P...
yg pling hepy ma2 n ayh aku la...
biasalah dgn klahiran bby ni ma2 n ayh aku trus naik pgkat atok n nenek :)
hehhehe....
aku plak jd la seorg mak cik muda :P
ish muda lg kot nk kna pggil mak cik...
nk xnk aku wat pkak jelah if bby ni dh bsar n pggil aku mak cik :P
hahahaha (ish jahatnye)....
kat bwah ni aku ad upload skit pic2 bby ni mse dia bru lhir n smpailah umr dia 5 bulan...
lets go bebeh :)

pic ni mse syu berumr1 ari...
pic ni ma2 aku yg send kat aku mse aku ngh on the way g kl :)
comel kan...
cm nk penyek2 je :)

pic ni plak mse dia dh berumr bpe mggu erk?
erm 3 mggu kot....
agknye la...
still comey kn :P

hah yg ni mse umr dia 3 bulan...
ya ALLAH tmbam sgt2 kn..
erm kbetulan mse ni aku ngh cuti...
msuk je umh mak oit tmbamnye ank abg aku ni....
gmok tmok montel muncittttttt :P
geramnye aku...

tgok 2 mke dia..
pndai dia posing...
cm tau2 je org nk amk pic dia...

hah yg ni pic trbaru dia n mse ni dia berumr 5 bulan..
pejam celik pejam celik skjp je dh 5 bulan...
aishhhhhh wat aku btambah geram tgk bby ni :P

bby muchuk tmbam n temok....
syg kat kamu sgt2 :)

utk pngetahuan korg aku mmg ske sgt2 pd bby...
pntg aku dgr brita umh jiran tetgga aku ad bby cpt2 aku g amk bby 2 bwak blik umah :)
hahahahha mmg gler bby...
lau g shopping aku mesti sggh kat tmpat brg2 bby n aku belikan bju utk syu...
smuanye comel2 n watkan aku rambg mata...
erm cmne la lau aku dh ad ank kn :)
aish brangn plak tbe2....
dh2 ckup 2 ye cik ika :P

2 jelah wat mse skrg yg dpt aku critakan tntg bby yg comel ni :)
if dia dh bsar aku akn smbg crita psl dia n upload lg pic2 dia k :)

Saturday, November 20, 2010

serba sedikit tntg aku n fwenz :P

dulu mse zaman psekolahan aku ingin mnjd seorg pensyarah...
aku rse mcm best je...
tp bile abs je skolah aku dpt twran msuk nurse d sbuah kolej d ipoh...
erm nth bile mse nth kwn baik aku mhonkn SPA utk aku..
tamat latihan PLKN je trus aku g tmudga nurse kat hspital jasin...
terharu sgt2 aku pd kwn aku 2...
dia mmg kwn yg baik..
thx myra bcuk :P...
skrg aku jd student nurse yg agk nkal gewdiks n senget skit je :P


nak pgang syringe tp dpt pnsil je :(

normal saline yg aku bntai wat mnum saat aku kehausan...
rasanya cm air msak gak..
sodaappppppppp :)

uhhh masak otak aku lau nk abskn bce buku ni...
hahaha...
lbih baik aku tgglkn bwah meja n apbila perlu je bru buku 2 dpt lihat wjah aku :P

kegilaan mnjelma apbila lec aku sdg sbuk mnyiapkn krja2 dia :P

hahahaha mmg gila la :P
ad aku ksh :P

mlas aku nk lyn misi ctah kat sblh kiri aku 2...
pareq cntik sgt hdung ko...(pnjam blh x)
kak aida mrenung mse dpan...
aku ttp cool ngn mke comot :P
ad aku ksh...


reaksi gewdiks aku n pareq :P


pareq jgn biarkan aku pergi :(

ni la kje aku time aku rase bosn n rase nk wat gila kat kolej...
hahahaha...
org lain yg x ske aku n geng2 aku (nyah group) mesti mluat tgk ktorg...
lntak korg la...
ad aku ksh korg mluat ke ap...

aku bercita2 lpas aku tamat pngajian d ipoh n abskn kontrak aku ngn gov aku nk smbg blajr lg...
aku nk dptkn digree plak n mne tau ad rzeki leh la aku jd seorg pnsyarah d ssbuah institusi pngajian tggi utk bdak2 nursing yg akn dtg...
insyaallahhhhh :)...
cdang dlm fkiran ni nk study kat ARAB SAUDI...
mak oi tgginye angan2 aku...
hahahaha...
2 dlm prancangn je..
lau x dpt kat sne aku smbg blajar kat MALAYSIA TANAH AIRKU pn dh kira bgus :)
mle2 jd x ske pd bidg ni trus aku jd ske...
I LOVE NURSE VERY MUCH :P
tp wlaupn best mcm2 dugaan yg harus aku tmpuhi...
nsib baik ad shabat aku yg gila2...
lpe gak tntg mslh aku..
yohoooooo...
knlkan d bwah ni geng NYAH yg sgt popular d AL-SINNAR smpai smua student kat sne nk amk tau psl ktorg :P

ni group n kwn2 aku yg sgt2 baik n gila2...
gila byang gila gmbar smua ad...
hahahahha...
syg kat korg plus plus plus :)

berdiri dri kanan: khalida(granny), wanie1(gepengxia), wanie2(cikgu), akmal(mummy), ieka(akula), laila(speker radio), eda lala(kenit)
duduk dari kanan: sheffa(stuporr), ctah(ank bulat), farah/pareq(tomato)

ni baru sikit ye kwn2...
ad lg tp tggu episode akn dtg...
lets go bebeh :P

Sunday, November 14, 2010

suram kembali...


sy x tau nk luahkan kat spe tp yg sy nk ckp sy sedih sgt2 skrg...
ati sy yg berbunga riang kmbali suram...
something hppend?
i dont know....
yg pastinya bkn psl ex sy tp psl someone...
ahhhhh biarlah rhsia...
hnya ALLAH je yg tau...
diamkn diri atau smakin hepy ngn dia sy x tau la...
biarlah sgalenye d tntukan oleh yg MAHA BERKUASA...
sy sedih sgt2 tp yg pastinya sy xnk kcewa lg...
ckup la...
sy dh ckup tertekn...
blh spe2 tlg gembirakan ati sy?
mgkin ya n mgkin x....
arghhhhhh prasaan2...
kwn2..
npe la korg xde skrg..
lau x korg leh bg princess erika ni pndpt kn..
buntu buntu buntotttttttttttttt!!!
hahahaha....
(cbe hepykan diri)

Saturday, November 13, 2010

syg ma2 n ayh sgt2...


pg td tibe2 je mak jtuh sakit..
smpai je kat shopping mall bdn mak mggigil...
tbe2 je air mata aku jtuh..
aku sian kat mak...
wlaupn mak dh cm 2 mak still lg nk sedpkn ati aku..
dia tetp gak nk bwak aku g shopping..
tp aku mnolak..
aku x smpai ati tgk mak...
mak jgn la cmni k mak...
ika syggg sgt2 kat mak...
xnk tgk mak msuk wad lg skali...
sedih mak cmni..
ika xsmpai ati tgk mak tggung ksakitan 2 sorg2..
ika blik kmpg sbb nk tgk mak sntiasa tersnyum...
sjak akhir2 ni ika tgk mak muram je..
npe mak?
mak lau ad mslh ppe mak ctr la ngn ika mak...
ika xnk tgk mak sedihhhhhhhhhhh...
cinta ika pd mak lbih dri sgale2nye mak...
ika nk mak bertahan smpai smua ank2 mak dh kwin..
mak jgn skali2 ckp mak xkn hdup lama...
mak msih ad ika abah akk n yg lain mak..
kami smua syyggggg sgt2 kat mak...
jika ika diberikan pilihan biar ika je mak yg pergi dlu..
ika sygggggggggggg sgt2 kat mak...
ika syggggg sgt2 kat mak...
mcm 2 jgk abah...
abah adlh seorg suami n ayh yg sgt bertggungjwb...
abah x pnh abaikn mak n fmily...
ika tabikkkkk kat abah...
abah sbb hadirnya abah fmily kt bhagia abah...
ika sygggg sgt2 kat mak n abah...


ya ALLAH ya TUHANKU...
ENGAKU berikanlah kegembiraan kpd kdua org tuaku..
dia telah byk mnderita slame ni...
aku mhon pd ENGKAU ya ALLAH...
berikan la kbhagiaan pd mereka n ringankn la sgale bebn mereka ya ALLAH...